Hema gaat voor uitbreiding in Duitsland

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

hema

Na meerdere winkels in Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk lijkt het erop dat de Nederlandse winkelketen Hema zich nog meer gaat focussen op Duitsland. Hema wil er de komende drie jaar minstens 70 nieuwe winkels bij.

Het Duitse hoofd van Hema Beatrice Schnell liet weten in een interview met de Duitse krant Lebensmittel dat deze plannen klaarliggen. Zo staan er al meerdere winkels gepland in o.a. Berlijn, Dortmund en Stuttgart en zal er dit jaar nog gewerkt worden aan verdere expansie, wat een erg belangrijk onderdeel is van Hema’s groeistrategie. Hema heeft namelijk een zekere kans van slagen in Duitsland vanwege haar concurrentiepositie. Er is namelijk geen andere vergelijkbare keten in het land actief.

De in begin dit jaar geopende flagship-store van de Nederlandse keten in Duitsland presteert boven gemiddeld en er wordt zelfs al nagedacht over het openen van shop-in-shopconcepten en winkels op verschillende treinstations en luchthavens.

Na openingen van verschillende winkels in Spanje heeft Hema nog eens plannen om 150 winkels te openen in Spanje. Daar wordt er gekeken naar steden als Sevilla, Bilbao, Valencia en Malaga.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.