Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA opent deuren in Abu Dhabi

28 september 2018
Op donderdag 27 september heeft de Nederlandse warenhuisketen HEMA een testwinkel geopend in Abu Dhabi. Hiermee maakt HEMA zijn debuut buiten Europa. In de vestiging zullen consumenten het basisassortiment vinden, dit wordt nog uitgebreid.

“De ervaring die we in Abu Dhabi opdoen, kunnen we direct toepassen in onze winkels die in de komende maanden in Dubai en andere landen in het Midden-Oosten open zullen gaan,” aldus internationaal directeur HEMA Richard Flint.

Verdere plannen

Er zijn plannen bij HEMA om een aantal flagshipstores te openen, hier zal het complete internationale assortiment in komen. In het Midden-Oosten werkt HEMA samen met Apparel Group, zij zien grote kansen voor de formule. Er bestaat nu voornamelijk winkelaanbod van luxe winkels in Abu Dhabi, de lokale bevolking zou juist de behoefte hebben aan winkels met betaalbare producten met goede kwaliteit.

HEMA heeft niet alleen gekozen voor het Midden-Oosten vanwege de kansen in de markt, maar ook omdat het een strategische ligging tussen Europa en Azië zou hebben. Echte plannen voor vestigingen in Azië zijn er vooralsnog niet.

×