Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA opent een nieuw distributiecentrum

21 februari 2019
De bouw van een nieuw distributiecentrum voor HEMA is van start gegaan. Het nieuwe distributiecentrum zal medio 2020 worden opgeleverd in Nieuwegein op het bedrijventerrein Het Klooster, naast de A27.

Het distributiecentrum heeft een omvang van 34 duizend vierkante meter. “We groeien en het huidige dc aan de Atoomweg op Lage Weide in Utrecht beschikt over onvoldoende capaciteit. Daarom hebben we besloten voor een tweede uitbreiding”, zegt Ton Broeren, Hoofd Logistiek bij HEMA. “Deze nieuwe locatie ligt niet ver van ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties.”

Het distributiecentrum zal nodig zijn vanwege HEMA’s ambitieuze plannen om internationaal door te groeien. “De nieuwe locatie is logistiek gezien een goede match met het nabijgelegen distributiecentrum in Utrecht. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties”, aldus vastgoedmanager Bas van der Kwaak.

Vorig jaar opende HEMA een nieuw e-dc in Utrecht, waarin alle online bestellingen verwerkt worden.

×