HEMA populair in Midden-Oosten

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het HEMA concept is inmiddels ook in het Midden-Oosten opgevallen. Het bedrijf dat enkele jaren geleden nog in financiële problemen zat is daar erg in trek. “Met name in Saoedi-Arabië, Dubai en Qatar hebben ze zeer grote interesse om een HEMA te openen.” Aldus HEMA topman Tjeerd Jegen tegen BNR.

HEMA heeft inmiddels 500 winkels in Nederland. De teller in het buitenland staat nu op 160 vestigingen, verdeeld over België, Frankrijk en Duitsland. Jegen zegt dat het HEMA concept populair is in Europa, maar nog ontbreekt in Arabische landen. “HEMA heeft veel verschillende categorieën, allemaal eigen merk. Dat concept ontbreekt volledig in het Midden-Oosten, daar is alles high end. Maar eerst moeten we zorgen dat Frankrijk goed werkt en we in Duitsland nog wat winkels openen.”

Het bedrijf is op dit moment nog een schuld van 800 miljoen terug aan het betalen. “Die schuldenlast was vier jaar geleden prima in balans met onze winst, maar die winst is behoorlijk gedaald. Aan mij is het nu de taak om de winst weer terug te brengen op een niveau waar schulden en winst weer in prima relatie met elkaar staan”, aldus Jegen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website