HEMA rolt nieuwe concept verder uit

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule HEMA heeft de afgelopen maanden meer dan honderd winkels in Nederland en België omgebouwd naar de nieuwe internationale huisstijl: HEMA Worlds . Hoewel de winkels nog relatief kort open zijn, zijn de eerste resultaten positief. Dat heeft HEMA onlangs laten weten.

De nieuwe formule is al actief in grote steden zoals Barcelona en Parijs en zou overzichtelijker zijn vanwege een indeling in zogenoemde werelden. Het nieuwe concept ‘HEMA World’ werd vorig jaar eerst getest , waarna de retailer overging tot het uitrollen bij een groot deel van de winkels.

HEMA heeft als doel eerst de 386 kleine winkels in de Benelux om te bouwen naar het nieuwe concept. Op een later moment volgt er ook een pilot met de grote winkels in Tilburg, Antwerpen en Brussel. Daar wordt ook de foodafdeling in de verbouwingsplannen meegenomen.

Momenteel bezit HEMA ongeveer zevenhonderd vestigingen in zeven landen en opent de formule vooral nieuwe vestigingen in het buitenland. Toch ziet HEMA ook nog groeikansen in Nederland. Dit jaar openen er nog een aantal nieuwe vestigingen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.