HEMA schikt rechtszaak franchisenemers voor negentien miljoen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Onlangs werd bekendgemaakt dat twee franchisenemers van HEMA met steun van de franchisevereniging een arbitragezaak hadden aangespannen tegen HEMA. Franchiseformule Hema heeft deze arbitragezaak beëindigd door negentien miljoen euro te betalen.

De franchisenemers vonden dat zij recht hadden op een deel van het marketingstrategiefonds dat HEMA gebruikt voor marketingdoeleinden. De ondernemers claimden 29 miljoen euro. Ceo Tjeerd Jegen heeft intensieve gesprekken gevoerd met de franchisenemers: “We hebben nu kans gezien om verregaande afspraken te maken over onze samenwerking en vinden het van groot belang dat deze niet overschaduwd worden door discussies uit het verleden. Het kan niet zo zijn dat je met een groot deel van de basis van je bedrijf niet op goede voet staat.”

HEMA treft een eenmalige voorziening van 18,5 miljoen euro. Met deze afspraak zijn daarnaast ook andere geschillen opgelost. “Er zijn nu duidelijke afspraken gemaakt. Ik ben verheugd dat de van oudsher aanwezige goede onderlinge relatie tussen HEMA en haar franchisenemers hersteld is.” aldus Henri Witte, voorzitter Vereniging Aangesloten Bedrijven.

De Ceo van HEMA vindt het belangrijk om met zijn franchisenemers op goede voet te staan. “De franchisenemers zijn goed voor veertig procent van de omzet. Dat is een groot deel van de basis van ons bedrijf”, aldus Jegen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

  • Freek Hilgerdenaar

    Goede deal Hema, zowel voor de franchisegever als voor de franchisenemers, blik op de toekomst succes! De hr. Fred Zeegers (Bruna) kan hier misschien wel iets van leren hoef hij al die sigaren uit eigen doos niet meer weg te geven. Hij zou er goed aan doen als Bruna ondernemers gaan roepen, de hemel bestaat echt en die heet Bruna wat zou dat een mooie kerst worden.
    Dan kan de Telegraaf van afgelopen zaterdag de Kliko in! Anders misschien maar eens naar de kerstfilm kijken waarin Scrooge de hoofdrol speelt. Scrooge heeft vele negatieve synoniemen maar anderzijds staat Scrooge ook voor de mogelijkheid van tot inkeer komen.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website