Hema voert grote e-commerce veranderingen in

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Hema gaat de komende jaren zijn online werkwijze flink aanpakken. Hema wilt in 2018 een volledig nieuwe e-commerceplatform nadat het huidige platform eerst al een volledig nieuw design kreeg. Ook het team achter het online platform werkt met een nieuwe werkwijze, waardoor updates sneller kunnen worden uitgerold. Online development manager Carsten Klomp: “Vandaag de dag moet je snel kunnen inspelen op vragen en veranderingen”.

Hema heeft ook besloten om met meer verschillende digitale bureaus te gaan samenwerken om problemen en innovaties sneller aan te kunnen pakken. “Ze deden alles voor ons. Maar vaak betekende het ook dat ze voor de vernieuwende stappen die we wilden zetten veel moesten leren. In feite ten koste van ons project ”, aldus Klomp.

Hema heeft afgelopen zomer een nieuw webwinkel gelanceerd en internationaal uitgerold. Dit moet een tussenstap vormen voor de nieuwe webshop van 2018. “De operatie raakt ieder systeem in de organisatie. Het hele project bestaat uit negen subprojecten die allemaal in een bepaalde volgorde op elkaar moeten aansluiten. De interne coördinatie daarvan maakt dit zo complex”, aldus Klomp.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website