Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA wil 75 winkels openen in Verenigd Koninkrijk

HEMA heeft in de vier jaar dat het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk actief is acht vestigingen geopend. Topman Tjeerd Jegen vertelt aan The Telegraph dat daar nog tientallen vestigingen bij kunnen. Daarbij ligt de focus voornamelijk op Londen en andere grote steden.

Van de huidige acht vestigingen is er één vestiging te vinden in Birmingham en zijn de andere zeven te vinden in de regio Londen. Jegen ziet in en rondom Londen ruimte voor vijfendertig tot vijftig winkels. “Ik denk dat 75 op termijn een aantal is waar we in het Verenigd Koninkrijk naartoe kunnen groeien,” aldus de topman. “En minimaal 25 in andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk.”

In de afgelopen twaalf maanden is de like-for-like omzet in het land met dubbele cijfers gegroeid, aldus Jegen. Daarmee is het Verenigd Koninkrijk volgens hem ‘de meest geavanceerde retailmarkt ter wereld met de meest veeleisende klanten’. “Als we in staat zijn om goed te concurreren en slagen in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we volgens mij overal slagen.”

Internationale expansie HEMA

HEMA opende vorige maand haar eerste vestiging in Oostenrijk en is daarmee inmiddels in acht landen actief. De winkelketen telt inmiddels zo’n 750 winkels en dit jaar is de verwachting dat er nog zo’n dertig winkels internationaal te openen in bestaande markten.

De afgelopen maand werd bekend dat HEMA in handen komt van de Belgische investeringsmaatschappij Core Equity Holdings. De verwachting is dat zij de oer-Hollandse winkelketen willen omtoveren tot een grote buitenlandse speler.

×