Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Henk Ziengs wil nieuw huursysteem

22 september 2015
ziengs2
Eigenaar van schoenenketen Ziengs en scheidend directeur, Henk Ziengs, vindt dat het huursysteem voor winkels veranderd moet worden. Hij ziet liever dat de huurprijs wordt gekoppeld aan de omzet.

Het idee van dit nieuwe huursysteem is niet nieuw. In Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten is dit nieuwe huursysteem namelijk al geïntroduceerd. Dit systeem laat zien dat het ook een extra stimulans oplevert voor de retailers, want de winkel met de beste omzet krijgt hier de mooiste locatie. “Het betekent ook dat de verhuurder tegen een winkelier kan zeggen: of beter je best doen of je winkel gaat naar een andere plek.”, aldus Henk Ziengs. Ziengs vindt dat Nederland hierin het voorbeeld moet volgen van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Ziengs vindt dat ook het energieverbruik moet worden meegewogen in de huurprijs. Dit zal verhuurders stimuleren om de panden duurzamer te maken. Bovendien stimuleert het huurders om energiezuinig te werken. “Want duurzaamheid is een opgave waar we allemaal voor moeten staan’’, aldus Ziengs.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat Ziengs zich terugtrekt als gezicht van de schoenenketen. Vanaf 1 december zal Linda Keijzer in zijn schoenen treden. Ziengs blijft op de achtergrond wel als adviseur betrokken bij het bedrijf. Daarnaast wil hij zich meer op zijn vastgoedactiviteiten richten en andere retailers bestuderen.