Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Het belang van een business coach voor een franchisenemer

08 augustus 2023

Wil je graag een onderneming leiden, maar lijkt het je lastig deze zelf op te moeten bouwen? Dan kan franchisenemer worden uitkomst bieden. Je maakt dan gebruik van een bestaande formule. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak bepaalde richtlijnen voor het product- of dienstenassortiment, inkoop en markting. Je krijgt ook veel ondersteuning. Onder meer in de vorm van een uitgebreide training vooraf en je kunt voortdurend assistentie vragen. Deze ondersteuning is overigens wel vooral gericht op het zakelijke vlak. Veel ondernemers hebben daarnaast ook veel profijt van een business coach. Hoe? Daar lees je hieronder alles over.

De rol van een business coach

Als ondernemer kun je nu eenmaal niet alles zelf. Het is dus erg fijn dat je bij een franchise bepaalde professionele hulp kunt inroepen bij de franchisegever. Maar hoe zit dat eigenlijk met je groei en ontwikkeling van jouw persoonlijk? Veel ondernemers kunnen ook wel wat hulp gebruiken om een betere werk-privébalans te krijgen, bepaalde doelen te behalen of op bepaalde vlakken beter te presteren of je verder te ontwikkelen? Wanneer het aankomt op dit soort zaken kan een business coach je op weg helpen naar meer succes of persoonlijke groei.

Een goede business coach, die bij jóú past

Maar hoe vind je dan een business coach? Een die niet alleen goed werkt levert, maar ook nog eens bij jouw situatie past? Online kun je zeker de nodige nuttige informatie vinden. Maar schakel niet de eerste business coach in die bovenaan de zoekresultaten staat. Wat je wel moet doen? Hieronder vind je een paar handige tips.

  • Om kwakzalvers te vermijden is het in ieder geval raadzaam iemand te zoeken die in bezit van een NOBCO certificering De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (grootste beroepsorganisatie voor professionele coaching in Nederland) hanteert bepaalde kwaliteitskeurmerken zoals een hoogstaande ethische toetsing en professionele klachtenprocedure om de professionaliteit van de coaches te waarborgen.
  • Zoek een business coach die past bij je onderneming en je hulpvraag. Zo kun je bijvoorbeeld een voach zoeken die veel kennis en ervaring heeft in specifieke branches, met een financiële achtergrond of met een startende onderneming.
  • Heb je na wat speurwerk een business coach gevonden die lijkt te passen bij jouw situatie? En waar je een eerste goede gevoel bij hebt? Ga dan eens na hoe anderen deze business coach beoordelen? Recensies of reviews geven vaak een schat aan informatie over de doelgroep van de coach, de tevredenheid van mensen die de hulp van de coach inschakelden en aandachtspunten.

Succes met het ontwikkelen en laten groeien van zowel je franchisezaak als jou persoonlijk!

×