Column Capital Circle: Het belang van marketing bij een crowdfundproject

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Crowdfunding is een steeds belangrijkere alternatieve financieringsbron en steeds meer mensen raken er mee bekend. Er komt veel kijken bij het plaatsen van een project en de voorbereiding op zo’n campagne wordt vaak over het hoofd gezien. De voorbereiding van een crowdfundingproject is cruciaal om de toon te zetten voor het verdere verloop ervan.

Uit ervaring is gebleken dat een project niet zomaar gestart kan worden en het geld vanzelf binnenstroomt. Een goede voorbereiding en promotie zorgen voor een succesvolle campagne. Onder een goede voorbereiding vallen verschillende onderdelen, zoals een duidelijk verhaal, een goede video, social media enzovoorts.

Met behulp van marketing kunt u laten zien waar uw solide bedrijf voor staat en wie u bent. Dit dient overgebracht te worden op de investeerder, zodat zij getriggerd worden om te investeren in het project. Uiteraard begint de marketing met een goed en duidelijk verhaal, een goede video een pakkende nieuwsbrief voor de leden van het platform en een goede campagne op social media. Dit wordt veelal verzorgd door het platform om hun netwerk op de hoogte te brengen van het project.

Het is gebleken dat de video een zeer belangrijk onderdeel is van de marketing. Het platform zal u van tevoren de nodige informatie toesturen. Een goede voorbereiding op het filmen van de video wordt daarom ook aangeraden. De video wordt gebruikt voor de promotie van het project. Aan de hand van de video ziet de investeerder wie de onderneming draaiende houdt en wat zijn of haar visie en motivatie is.

Naast de zorgplicht die het platform heeft, wordt er ook een inspanning vanuit de geldvrager vereist. Naast het netwerk van het platform heeft de geldvrager zelf ook een netwerk, die op de hoogte gesteld kan worden van het project. Crowdfunding gaat gepaard met een gunfactor, waardoor de inspanningsverplichting van een geldvrager belangrijk is. Er wordt van de geldvragers verwacht dat zij ook zelf investeerders aanbrengen, de campagne op social media delen en hun eigen project promoten om de campagne succesvol te maken.

Neem voor meer informatie contact op met onze franchise specialisten via (010) 302 03 03 of stuur een e-mail naar info@capitalcircle.nl.

Monisha Radmin
Crowdfundspecialist Capital Circle

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website