Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Het Nationale Franchise Congres 2018: E-FRANCHISE

Op donderdagmiddag 4 oktober aanstaande vindt Het Nationale Franchise Congres plaats, met 130 aanwezige formules de grootste bijeenkomst van franchisegevers in Nederland. Dit jaar is het thema: E-FRANCHISE. Er wordt voornamelijk gesproken over e-commerce, social selling en data-driven commerce. Nieuw dit jaar is de introductie van een tweetal seminars. Bij een seminar hoeft de bezoeker niet actief deel te nemen aan het gesprek, maar woont degene een presentatie bij. Ook wordt dit jaar voor het eerst de Franchise Starter Award uitgereikt.

“Het thema van dit jaar draait volledig om de online commerciële activiteiten van een formule. De laatste jaren zijn er verscheidene formules onder de aandacht gekomen in de media met betrekking tot hun e-commerce activiteiten; onder andere Albert Heijn  en meest recentelijk HEMA”, aldus organisator Tom Barten van De Nationale Franchise Gids. “En wat je in de kranten leest over franchisegevers, blijkt geregeld een eenzijdig verhaal, omdat franchisegevers vaak niet reageren in de media.” Tijdens dit congres komt de franchisegever wel aan het woord en zal hun kunt belicht worden.

Seminars

Ook dit jaar zijn er verschillende workshops, waarbij franchisegevers met elkaar in gesprek over een bepaald onderwerp. Nieuw dit jaar zijn de seminars. Bij een seminar hoeft de bezoekers niet actief deel te nemen aan het gesprek. Wel is er natuurlijk alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Het doel van de seminars is kennisoverdracht. Een seminar is iets grootschaliger (30-45 personen) dan de workshop (circa 8-10 personen). De seminaronderwerpen zijn:

Seminar: e-social met Miljuschka Witzenhausen – Hoe creëer ik fans voor mijn formule?

Seminar: e-commerce met Erik-Jan Quik – De les die u kunt leren van BOL.com

Franchise Starter Award

Dit jaar wordt voor het eerst de Franchise Starter Award uitgereikt tijdens Het Nationale Franchise Congres. De Franchise Starter Award is een prijs die in het leven is geroepen om de meest belovende startende formule te belonen en te ondersteunen. Barten: “Hiermee willen wij jonge innovatieve formules een steuntje in de rug geven. Naast alle publiciteit is er voor de winnaar een prijzenpakket ter waarde van €10.000.

Na een spannende publieke stemronde, waarbij 2.600 stemmen zijn uitgebracht, zijn de drie finalisten onlangs bekend gemaakt: Suittruck, Wok& en Health & Co. De drie finalisten presenteren zich in een pitch tijdens Het Nationale Franchise Congres.

Inschrijven

Het Nationale Franchise Congres is exclusief toegankelijk voor franchisegevers en mensen werkzaam in het formulemanagement. Inschrijven kan via http://hetnationalefranchisecongres.nl/entreeticket/

×