“Het succes van Fortune zit hem in de persoonlijke aanpak”

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Ton van Amerongen (40) is deze maand precies zeven jaar werkzaam bij Fortune Coffee als zelfstandig ondernemer. Daarvoor was hij tien jaar bedrijfsleider bij franchiseformule Welkoop, maar hij heeft destijds toch gekozen om zijn droom om voor zichzelf te beginnen waar te maken. De Fortune-formule vond hij erg geschikt. “De mooie producten van Fortune en de mentaliteit van het bedrijf – samenwerken – maken de slagingskans heel groot”. Nu zet hij formule Fortune Coffee op de kaart, samen met 27 collega-ondernemers in Nederland en hierin ontvangt hij ondersteuning van de centrale organisatie. Zijn achtergrond in de detailhandel komt hierbij goed van pas.

De ondernemer beschrijft wat hen onderscheid ten opzichte van de concurrentie: “Het succes van Fortune zit hem in de persoonlijke aanpak”, vertelt Ton. “Ik kan wel roepen dat we de beste koffie hebben, maar dat zullen anderen ook zeggen. Waar Fortune echt het verschil mee maakt is de relatiegerichtheid: mijn klanten kopen ‘koffie bij Ton’.

Zijn werkervaring in de detailhandel helpt hem in het ondernemen in koffie. “De detailhandel heeft me veel mensenkennis opgeleverd. Kennis die ik nog dagelijks gebruik. Het heeft me bovendien geleerd om verantwoordelijkheid te dragen voor een bedrijf. Dat gaf me meteen een voorsprong bij de start”.

Om ondernemer te worden bij Fortune hoef je geen kaas te hebben gegeten van verkoop. “Sales is natuurlijk belangrijk, maar minstens zo essentieel is het onderhouden van relaties. En doen wat je zegt”. Koffie is een prachtig product om te verbinden als collega’s onderling en met de organisaties in regio, vindt Ton. “Spreekt dit je aan? Word dan mijn collega”.

Op 26 november a.s organiseert Fortune Coffee een ondernemersavond voor mensen die erover denken een eigen onderneming te starten. Klik hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website