Het verhaal achter QoQo Massage; van romance naar succesformule

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

QoQo Massage Oostzeedijk franchise

Robert Reijnders vertelt in een interview met het NRC over het ontstaan van franchiseformule QoQo Massage. Het begon allemaal toen Robert Reijnders als trouwe klant bij Qiang Chen (roepnaam Coco) terug bleef komen voor massages.

Na meerdere bezoeken van Robert aan de massagesalon bloeide de liefde tussen de twee op. Coco moest toen van haar toenmalige werkgever happy ending massages gaan geven. Dat weigerde de masseuse en Coco startte, met hulp van Robert, haar eigen zaak: QoQo Massages. QoQo Massage was hierdoor één van de weinige massagesalons die geen happy endings gaf.

De masseuse had een aantal medestudenten gevraagd of ze een bijbaantje als masseur wilden. “Iedereen die daar ja op zei, gaf ik een korte cursus. Zo zijn we begonnen”, aldus Coco. Waar Robert eerst nog zijn twijfels had, wist Coco het zeker: ‘Mensen willen dit. Ze hebben stress en ze willen ontspannen, maar dan wel op een gezonde, frisse manier.’

Om anders te zijn dan andere salons gaf QoQo Massage ook massages aan baby’s en had de massagesalon in tegenstelling tot andere ‘dubieuze’ salons geen geblindeerde ramen. Hier werd dan ook mee geadverteerd.  Na één jaar werd de tweede salon geopend, het jaar daarop de volgende. Waar de klanten aan het begin vooral mannen waren, is nu twee derde van de klanten vrouw.

De franchiseformule is inmiddels flink gegroeid en heeft 300 kilo was per dag, hiervoor hebben ze een eigen wasserette ingericht. Er is nu een telefooncentrale, een personeelsmanager en een medewerker voor marketing en communicatie. Om alle franchisevestigingen hetzelfde er uit te laten zien, zijn er verschillende regels opgesteld. Van etiquetteregels en controle op kwaliteit tot de organisatie. Elke vestiging heeft dezelfde handdoeken, olies en behang. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen. “We hebben nu tien salons, over anderhalf jaar moeten het er veertig zijn”, aldus Robert.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website