Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hoe EP: de toekomst voor zich ziet

Franchiseformule EP: laat weten uitstekende zaken doen, maar toch gaan zij zich in de toekomst voornamelijk richten op bestaande winkels. Patrick van Tent, CEO van franchiseformule EP:, gaat er niet van uit dat het aantal winkels de komende jaren zal toenemen. ‘’Het aantal zelfstandige electronicazaken zal de komende jaren alleen maar dalen’’, zegt Patrick van Tent tegen Retailtrends.

ElectronicPartner is één van de grootste inkooporganisaties in electronica, multimedia, informatietechnologie en telecommunicatie. EP: heeft zo’n 352 zelfstandige winkels, waarvan 90 franchise vestigingen die onder de formule opereren. ‘’Een groot verschil met concurrenten als Expert en Electro World is dat mijn ondernemers meer vrijheid hebben in assortiment en winkelinrichting. Als je ondernemers te veel in een jasje giet, verdwijnt hun ondernemerschap. En daar zit juist de onderscheidende kracht, dat is een niet te kopiëren eigenschap.’’

Van de twaalfhonderd zelfstandige elektronicazaken zijn er ongeveer 850 aangesloten bij ElectronicPartner, Expert of Electro World. “Wij hebben nu 352 ondernemers. Als er binnen tien jaar een groep stopt, om wat voor reden dan ook, wordt de overhead mogelijk te groot.” De formules zullen in de toekomst hun krachten moeten bundelen en samen verder moeten werken of EP: zal verder moeten gaan met het overnemen van electronicazaken. Toch is de franchiseformule hier momenteel nog niet mee bezig en richt CEO Patrick van Tent niet meteen zijn pijlen hierop.

×