Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hoe moet je eigenlijk je bedrijfsauto verzekeren?

17 november 2021

Als je een bedrijfsauto koopt, is de kans groot dat je deze inzet voor zakelijke doeleinden. Voordat je met het voertuig de weg op mag, moet je deze eerst verzekeren. Dit is wettelijk verplicht in Nederland. Sommige mensen weten precies hoe zij dit aanpakken, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Heb je nog niet eerder een bedrijfsauto verzekerd? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je niet weet hoe je te werk moet gaan. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen wij jou namelijk haarfijn uit hoe je een bedrijfsauto verzekert. 

Zakelijke of particuliere autoverzekering?

Voordat jij je verdiept in de verschillende autoverzekeringen, raden wij je aan eerst te bepalen op welke manier je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren. Omdat het om een bedrijfsauto gaat, denken veel mensen dat zij hier een zakelijke autoverzekering voor af moeten sluiten. Dit is inderdaad een logische gedachtegang, maar toch is een zakelijke autoverzekering niet altijd de beste keuze. Je kunt deze verzekering namelijk alleen afsluiten als je zelfstandig ondernemer bent.

Heb je een eigen bedrijf en laat je een voertuig op naam van jouw onderneming zetten? Dan gaan veel verzekeraars ervan uit dat je de auto voor zakelijke doeleinden gebruikt. In dat geval ontkom je niet aan een zakelijke autoverzekering. Toch zijn er verzekeraars waarbij een bedrijfsauto particulier verzekeren tot de mogelijkheden behoort. Dit kan als je jouw bedrijfsauto voor minder dan 5000 kilometer per jaar voor particuliere doeleinden gebruikt. Als dit niet het geval is, raden wij je aan een zakelijke autoverzekering af te sluiten.

Op welke manier verzeker je jouw bedrijfsauto?

Weet je inmiddels of je jouw bedrijfsauto zakelijk of particulier wilt verzekeren? Dan ben je er nog niet. Nee, want het is namelijk niet zo dat je een standaard verzekering afsluit. Je kiest zelf namelijk de dekking van jouw bedrijfsauto. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je jouw bedrijfsauto vandaag de dag op drie manieren verzekeren. Allereerst kun je jouw bedrijfsauto verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Iedere Nederlander is verplicht om minimaal deze verzekering af te sluiten als hij of zij in he bezit is van een auto. Wanneer je kiest voor een WA-verzekering wordt alleen schade door anderen vergoed.

Een WA-verzekering heeft de minste dekking. Als je deze dekking te mager vindt, is WA + Beperkt Casco mogelijk iets voor jou. Deze verzekering dekt ook schade aan jouw eigen auto. Het gaat hierbij om schade door storm, hagel, diefstal, inbraak of joyriding. Ook ruitschade valt binnen de dekking van deze zakelijke autoverzekering. Gaat dit jou (nog) niet ver genoeg? Kies dan voor WA + Volledig Casco. Deze verzekering staat ook wel bekend als all risk autoverzekering. Dit komt doordat ook schade door botsingen, slippartijen en van de weg of te water raken vergoed wordt, evenals schade door vandalisme.

Zo sluit je een bedrijfsautoverzekering af

Er zijn tegenwoordig talloze verzekeraars waar je een zakelijke autoverzekering af kunt sluiten. Dit maakt het er niet makkelijker op om een geschikte verzekeraar te vinden. Sommige mensen kiezen er lukraak eentje uit, maar dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat niet iedere zakelijke autoverzekering hetzelfde is. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je een verzekering afsluit. Heb je dit gedaan en weet je inmiddels wat de beste zakelijke autoverzekering is? Dan wordt het de hoogste tijd om deze af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kan dit makkelijk en snel online. Hierdoor kost het je vaak maar een paar minuten tijd om een zakelijke autoverzekering af te sluiten.

×