Holland & Barrett verkocht aan Russische partij: L1 Retail

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Investeerder L1 Retail heeft onlangs Holland & Barrett gekocht. Uit eerdere berichten bleek dat A.S. Watson ook in de race lag om de formule te kopen, maar het is uiteindelijk de Russische partij L1 Retail die er met de prijs vandoor gaat. L1 Retail legt omgerekend ruim twee miljard euro voor Holland & Barrett neer. Dit meldde RetailNews onlangs.

Het Russische L1 Retail kocht Holland & Barrett omdat het bijdraagt aan de strategie van de formule. Die is namelijk het bouwen van een portfolio aan leidende bedrijven per sector.  Managing partner L1 Retail, Stephan DuCharme laat aan RetailNews weten: “Holland & Barrett is de duidelijke marktleider in de Britse gezondheidsmarkt, met aantrekkelijke groeimogelijkheden in andere Europese en internationale markten. Ceo Peter Aldis en het managementteam van Holland & Barrett blijven na de overname de formule aansturen.

Holland & Barrett werd in 1870 opgericht en beschikt momenteel over zo’n 1.400 winkels in 16 landen en ruim 4.000 werknemers. De franchiseformule heeft 170 winkels in Nederland.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.