Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Home Instead biedt ondersteuning aan mantelzorgers verzekerd bij Zilveren Kruis


Home Instead Thuisservice heeft een overeenkomst gesloten met Zilveren Kruis voor het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers met een aanvullende verzekering vanaf 2 sterren. Dit betekent dat de zorgprofessionals van franchiseformule Home Instead vanaf 1 januari jl. hun brede kennis, ervaring en ondersteuning beschikbaar stellen aan mantelzorgers die vanaf 2 sterren aanvullend verzekerd zijn bij de grootste zorgverzekeraar van het land.

“Bijzonder is dat een mantelzorger op basis van de eigen aanvullende verzekering een beroep kan doen op de diensten van Home Instead voor zijn of haar vader, moeder of partner met een zorgbehoefte”, aldus Nicole Wilkes-Kindt, directeur van Home Instead Nederland. Dit geldt ook voor een groot aantal gemeenten die collectieve afspraken hebben gemaakt met Zilveren Kruis.

Mede door corona raken veel mantelzorgers nog zwaarder belast in de zorg voor een kwetsbare naaste. “Met de inzet van mantelzorgondersteuning kan het stokje tijdelijk worden overgenomen, om even tot rust te komen en het te kunnen blijven volhouden”, vertelt Wilkes-Kindt. Mantelzorgers die aanvullend vanaf 2 sterren verzekerd zijn kunnen rechtstreeks contact opnemen met een zorgcoach van Zilveren Kruis, zonder zorgindicatie of verwijzing van de huisarts.

Home Instead Thuisservice levert al een aantal jaren gecontracteerde Wmo- en Wlz-zorg in Nederland vanuit 42 zelfstandige regio’s. De zorg wordt verleend door CAREGivers, geschoolde professionals die individuele begeleiding, praktische ondersteuning tot en met persoonlijke verzorging kunnen bieden. Zij zijn getraind in het omgaan met mensen met dementie. Dit alles vanuit de visie dat de ondersteuning persoonlijk en betrokken kan zijn.

De mantelzorgers kunnen 24 uur per dag een beroep doen op een supportteam als er vragen zijn over de inhoud van de zorg of over de planning. Het supportteam helpt de mantelzorger ook bij vragen over regelgeving of bijvoorbeeld extra zorgbehoefte in de toekomst. De klantcoördinatoren hebben een hbo-achtergrond (zorg of welzijn). Zij treden op als gesprekspartner voor de betrokken mantelzorgers en zorgprofessionals.

Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is een erkende niet-medische thuiszorgverlener voor senioren. Home Instead Thuisservice in Nederland is een sterk groeiende organisatie met vestigingen in 42 regio’s, van waaruit 2.200 CAREGivers maandelijks meer dan 110.000 uur dienstverlening aan senioren leveren.

[box]Ondernemer worden bij Home Instead Thuisservice? Klik hier voor meer informatie.[/box]
×