Home Instead faciliteert workshops ‘Dementie Vriendelijke Omgeving’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Home Instead Thuisservice helpt met training ‘Dementie Vriendelijke Omgeving’ voor bedrijven en publieke instellingen, senioren met dementie uit maatschappelijk isolement te houden. Stress en het onbegrip hebben tot gevolg dat mensen met dementie er voor kiezen om steeds minder deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer en daarmee in een maatschappelijk isolement komen.

“Een bezoekje aan een winkel of bijvoorbeeld het gemeentehuis kan voor iemand met dementie erg stressvol zijn. Besluiteloosheid, het herhalen van woorden en boosheid kan leiden tot onbegrip bij winkel- of baliepersoneel,” vertelt Bas Steenbergen van Home Instead Thuisservice.

De overheid heeft dit probleem ook onderkend en staatssecretaris Van Rijn heeft met de campagne ‘Samen Dementievriendelijk’ ingezet op meer herkenning en begrip voor dementie om daarmee een samenleving te creëren waarin ook mensen met dementie kunnen blijven deelnemen.

Als bijdrage aan de campagne zegt Steenbergen: “Wij leren medewerkers hoe ze kunnen omgaan met en reageren op de gedragskenmerken van dementie, zodat iemand zich meer veilig en op z’n gemak voelt.” Home Instead biedt deze training in de vorm van een workshop kosteloos aan, aan geïnteresseerde bedrijven en instellingen. “Wij dragen zo bij aan het meer dementievriendelijk maken van de Nederlandse samenleving”.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website