Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Home Instead Thuisservice Rivierenland vergroot zelfstandigheid senioren

Op 1 juli 2018 is Willem-Jan van der Star een eigen Home Instead Thuisservice vestiging voor senioren in de regio Rivierenland en Druten gestart. De kern van het Home Instead concept is persoonlijke aandacht die met deze nieuwe vestiging wordt geleverd aan senioren. De vestiging van Willem-Jan van der Star is de 22e vestiging van Home Instead in Nederland.

Eigen onderneming

Willem-Jan vertelt: “Je gunt het toch iedereen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, ook als dagelijkse dingen niet meer vanzelf gaan. Mijn buurvrouw van 83 jaar woont nog zelfstandig en zelfs na haar hersenbloeding kon zij weer terug in haar eigen vertrouwde omgeving, met ondersteuning van haar kinderen en de hulp van Home Instead. Zo kan zij nog steeds genieten van haar eigen tuin en haar eigen buurt. Daar voelt zij zich thuis en daar liggen al haar herinneringen. Dankzij Home Instead Thuisservice Rivierenland is dit voor veel mensen mogelijk en zijn wij van toegevoegde waarde. Daarom ben ik in regio Rivierenland gestart met de dienstverlening van Home Instead Thuisservice.”

Welbevinden

“Zo ondersteunen wij niet alleen de klant, maar ook de dierbare naasten. Ons doel is om het welbevinden van de klant te vergroten. Ik vind het daarom belangrijk dat de klant zelf bepaalt hoe wij hen kunnen ondersteunen. Onze dienstverlening gaat uit van de persoonlijke wensen van de klanten. Zij bepalen welke ondersteuning nodig is, op het gewenste moment en door de CAREGiver die zij zelf willen.”

Zo lang mogelijk thuis

Uit onderzoek blijkt dat zowel de thuis- als uitwonenden betere zorg willen. Meer persoonlijke en langdurige aandacht, zorg op het moment dat het hen uitkomt én een eigen inbreng over de zorg die ze nodig hebben. Om de kosten van zorg terug te dringen zet de overheid sterk in op het zo veel en zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen. Verzorgings- en verpleeghuizen verdwijnen grotendeels; alleen senioren met een hoge zorgvraagindicatie komen nog voor dergelijke opvang in aanmerking.

Werkgebied

Home Instead Thuisservice Rivierenland richt zich op de gemeenten Tiel, Nederbetuwe, Buren, Culemborg, Lingewaal, Neerijnen, Geldermalsen, West Maas en Waal, Zaltbommel, Maasdriel en Druten.

×