Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Home Instead Thuisservice tekent partnerschap met Alzheimer Nederland

Op 7 september jl. heeft Home Instead Thuisservice officieel de partnerovereenkomst met Alzheimer Nederland ondertekend. Het gezamenlijke doel is de wederzijdse bijdrage in het aanbieden van informatie en ondersteuning aan mensen met dementie en hun betrokken mantelzorgers en tevens ook aan de CAREGivers van Home Instead. Hiermee probeert franchiseformule Home Instead Thuisservice de kwaliteit van persoonlijke aandacht en ondersteuning voor mensen met dementie continu en proactief te optimaliseren.

Door Home Instead en Alzheimer Nederland te verbinden als partners kunnen de bedrijven samen nog meer van betekenis zijn. Home Instead Thuisservice vindt dat dit hard nodig is. Op dit moment zijn er circa 290.000 mensen met dementie. Over 20 jaar is dit aantal verdubbeld naar meer dan een half miljoen. Het creëren van bewustwording is één van de belangrijke pijlers binnen de partnerovereenkomst.

Raakvlakken

Binnen het partnerschap zijn er veel raakvlakken aanwezig. Het partnerschap tussen de bedrijven stellen elkaar in staat om nog meer bij te dragen aan de kwaliteit van leven met dementie. De kracht van het partnerschap ligt in de gelijke kernwaarden zoals deskundigheid, de persoonlijke benadering en aandacht en service centraal stellen. Het aantal senioren neemt toe en daarmee ook het aantal mensen met dementie. Met een krachtige, inhoudelijke samenwerking gaat het partnerschap de komende jaren actief om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren.

“Met veel trots kondig ik het waardevolle partnerschap aan tussen Alzheimer Nederland en Home Instead Nederland. In dit partnerschap versterken we elkaar in het creëren van een uniek online bijscholingsprogramma via dementie. Zo dragen we samen bij aan nog betere zorg voor mensen met dementie.’’ – Gerjoke Wilmink, Directeur-bestuurder Alzheimer Nederland

Hoe het beter en anders kan

Zowel Home Instead als Alzheimer Nederland hebben een rijke geschiedenis en oorsprong in denken ‘hoe het beter en anders kan’. Via het platform dementie gaat Home Instead met Alzheimer Nederland de samenwerking aan om een actueel en vernieuwend bijscholingsprogramma op te zetten. Op het huidige opleidingsprogramma voor CAREGivers van Home Instead, waar omgaan met dementie een belangrijk onderdeel van is, wordt er gekeken naar een verdere aanvulling met verdieping op specifieke thema’s.

“In dit partnerschap zie ik onze gemeenschappelijke gedrevenheid om dichtbij mensen met dementie en hun naasten te staan en hen met alle mogelijkheden die er zijn te ondersteunen in hun dagelijks leven.” – Otto Mak, Directeur Home Instead Nederland

Daarnaast streven Home Instead en Alzheimer Nederland in de samenwerking naar goede zorg en ondersteuning thuis voor mensen met dementie en hun dierbare. In de vorm van het aanbieden van passende informatiepakketten om ieder te voorzien van betrouwbare informatie. Home Instead draagt tevens bij aan de tweejaarlijkse peiling ‘dementiezorg’ waarbij wensen en behoeften onder mantelzorgers in Nederland gepeild worden.

Home Instead start het partnerschap met de deelname aan 2bike4alzheimer waar maar liefst meer dan 100 deelnemers van verschillende Home Instead vestigingen aan zullen deelnemen! De fietstocht op 18 september 2021 steunt het onderzoek naar diagnose, preventie, behandeling van dementie en betere zorg voor mensen met dementie.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Home Instead Thuisservice![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×