Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

House of Shoes wederom failliet

De rechtbank in Den Bosch heeft franchiseformule House of Shoes dinsdag 27 januari jl. voor de tweede keer failliet verklaard. In oktober 2012 ging het bedrijf voor het eerst over de kop. De schoenenwinkelketen heeft 27 winkels in Nederland en een hoofdkantoor in Nieuwkuijk. Via Twitter heeft het bedrijf laten weten dat alle vestigingen net als de webshop inmiddels zijn gesloten. De vestigingen van zusterformules Verkuilen, Van der Pluim en De Groot zijn eveneens dicht.

In 1904 werd de fabriek ‘House of Shoes’ van kinder- en vrouwenschoenen opgericht. Bij de ING Retail Jaarprijs won House of Shoes in 2011 nog de publieksprijs voor de beste schoenenwinkel van Nederland. In oktober 2012 werd House of Shoes voor het eerst failliet verklaard. Met dertig van de 41 vestigingen maakte het bedrijf, onder de hoede van investeringsmaatschappij Vagomij, enkele maanden later een doorstart. Voor meer informatie over het nieuwe faillissement zijn zowel curator Olaf Poorthuis als House of Shoes niet bereikbaar.

Eerder deze maand ging schoenenketen Taft al over de kop en ook Schoenenreus heeft het zwaar. Door concurrentie van online winkels en teruglopende omzet is Schoenenreus in 2013 failliet verklaard. Met minder filialen en een derde van het personeel heeft Schoenenreus vervolgens een doorstart gemaakt. Voor de tweede keer in 2 jaar tijd, verkeert Schoenenreus op het moment in uitstel van betaling. Om de schoenenwinkels te verbeteren stoeit moederbedrijf Macintosh Retail Group ook met de marktomstandigheden en onderzoekt onder andere welke samenwerkings- en consolidatiemogelijkheden er zijn om de prestaties te verbeteren.