Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

How to: een webshop combineren met online security

25 januari 2021
De online security van je webshop onderhouden is niet het meest leuke werk, maar wel erg belangrijk. Voorkomen is beter dan genezen. Een veiligheidsfout op je website kan namelijk voor grote problemen zorgen.

Lees hieronder 5 korte tips waarmee jij de online security van jouw webshop in orde kan maken.

1. Blijf up-to-date

Wanneer de software op je webshop is verouderd kan het zo zijn dat je website meer gevaar loopt. Kleine foutjes binnen de verouderde software worden snel gevonden door hackers en zij zullen hier op targetten.

Door wekelijks de actieve software en programma’s op je website te updaten ben je er van verzekerd dat je geen security breaches hebt. Het controleren van verouderde software of andere technische problemen kun je doen door een veiligheidsscan uit te voeren.

2. SSL-certificaten

Een SSL-certificaat straalt niet alleen veiligheid en autoriteit uit naar de bezoeker, maar biedt dat ook aan de webshop zelf. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat gevoelige gegevens en transacties op een veilige manier worden verwerkt.

Er zijn verschillende partijen die een online SSL-certificaat voor jou kunnen regelen. Byte is  hier een goed voorbeeld van. Naast dat zij het certificaat voor je aanvragen zullen ze het ook installeren en verlengen wanneer dat nodig is.

3. Maak altijd een back-up

Wanneer er toch iets is fout gegaan is het belangrijk om voorbereid te zijn. Door middel van een back-up ben je er van verzekerd dat je jouw webshop gegevens altijd nog achter de hand hebt. Wanneer het probleem is verholpen heb je toegang tot de gegevens van je webshop en kun je deze eventueel herstellen.

4. Hanteer een strikt beleid rondom wachtwoorden

Het is van belang om sterke wachtwoorden te gebruiken voor je website. Tegenwoordig zijn wachtwoorden een stuk makkelijker te kraken, om deze reden is het noodzakelijk om gebruik te maken van sterke wachtwoorden.

Zorg ervoor dat je wachtwoorden minimaal 10 tot 12 tekens lang zijn en genoeg hoofdletters, cijfers en speciale karakters bevatten. Door gebruik te maken van deze tekens maak je het de hackers een stuk moeilijker en zullen je gegevens veilig blijven.

5. Blijf consistent en op je hoede

Je webshop beveiligen is helaas een klus die nooit af is. Hackers en bedreigingen liggen altijd op de loer en daarom is het van belang dat je genoeg aandacht blijft geven aan de veiligheid van je webshop. Controleer regelmatig je gegevens, doe wekelijks een scan en zorg dat al de mensen die toegang hebben tot de gegevens hier veilig mee omgaan.

×