Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hubo gestart met eigen mbo opleiding

04 maart 2021

In november 2020 kondigde DGN retail, franchisegever van Hubo en Multimate, al aan te starten met een officiële Hubo mbo 3 opleiding. Op woensdag 27 januari jl. is de opleiding officieel van start gegaan en zaten de studenten van het eerste leerjaar in de digitale schoolbanken.

Vanwege de corona situatie hebben de eerste lessen digitaal plaatsgevonden. Door snel te schakelen konden de studenten van het eerste leerjaar in ieder geval tóch (digitaal) van start in januari jl. De franchisegever is enthousiast ook op locatie face-to-face lessen te kunnen geven, zeker in verband met de geplande praktijkdagen die onderdeel vormen van het lespakket. Dit doen zij vanaf 3 maart.

Een opleiding van 2 jaar

In totaal neemt de Hubo opleiding 2 jaar in beslag. Daarna ontvangen de studenten een erkend mbo 3 diploma en zijn ze allround Hubo Monteur. De opleiding bestaat zowel uit theorie als praktijklessen. Per kwartaal wordt de focus gelegd op een specifieke focus- of maatwerkgroep. Daarnaast komen ook kennis en vaardigheden op het gebied van montage aan bod. Hierbij draait het niet alleen om het letterlijk kunnen monteren, maar is er ook aandacht voor de benodigde achterliggende kennis en theorie op het gebied van bijvoorbeeld bouwfysica en elektra.

Op dit moment leren de studenten alles over ‘Veilig Wonen’, volgend kwartaal staat in het teken van ‘Tuin’ en vlak voor de zomer wordt de lesstof rondom ‘Wanden & Plafonds’ afgerond. Na de zomervakantie gaan de studenten weer de schoolbanken in en komen onder andere de clusters ‘Binnendeuren en Vloeren’, ‘Sanitair & Keukens’ en ‘Duurzaam Wonen’ aan bod.

Eerste indruk

“We zien nu al dat de studenten zo ontzettend gemotiveerd zijn, ze willen zichzelf graag ontwikkelen. De studenten gaven aan dat ze nog wel even moesten aan de digitale lessen. Uiteraard ontmoeten zij elkaar liever in een echt klaslokaal, om op die manier nog meer gevoel te krijgen bij de vakken, de vakinhoud én voor het contact met leraren en medestudenten”, aldus Cherique Brouwer, Opleidingscoördinator bij DGN retail.

×