Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hudson’s Bay wil La Place restaurant in warenhuizen

Bron foto: Tips & Weetjes

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay, die volgend jaar naar Nederland komt, wil in al haar vestigingen een La Place restaurant. Op dit moment vinden onderhandelingen plaats met het moederbedrijf Jumbo. Dat zeggen topmannen Richard Baker en Jerry Storch van Hudson’s Bay tegen het AD.

“Ik denk dat we eruit gaan komen met La Place,” aldus Baker. De Canadese keten wil dat La Place haar concept aanpast om het beter aan te sluiten op de winkels, maar volgens de topmannen hoeft het niet luxer: “Oesters of sushi bij La Place? Nee, onze klant is primair de huisvrouw die werkt, maar ook voor haar kinderen zorgt. Ze neemt de kinderwagen mee en heeft halverwege de dag geen behoefte aan oesters in Breda of Utrecht.”

Hudson’s Bay speelt met haar komst in op het faillissement van V&D. De keten zal in ieder geval in de oude V&D panden in Tilburg en Breda vestigingen. De topmannen wil Hudson’s Bay echter niet vergelijken met het omgevallen warenhuis. “Wat V&D was, heeft niets te maken met wat wij doen. Helemaal niets, behalve dat we in veel van hun panden gaan zitten. Dit gaat er zovéél beter uitzien. Denk aan luxueuze warenhuizen met mondiaal geliefde merken als bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, Diesel, Ralph Lauren. En véél service.”