Huizenmarkt geeft impuls aan woonbranche

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformules in de woonbranche hebben hogere omzetten behaald in het tweede kwartaal van dit jaar. Franchiseformules als Decorette, Kvik, Grando Keukens & Bad en Superkeukens, profiteerden volop van de grote drukte op de woningmarkt en het hoge consumentenvertrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van INretail, de grootste brancheorganisatie van winkeliers in het non-foodsegment.

De grote steden moesten vorig jaar nog de kar trekken, maar juist de regio’s lieten de sterkste groei. De woonbranche maakte een omzetgroei van 8,2%. De formules in vloerbedekking en gordijnen maakten de grootste groei. De verkopen namen toe met een kleine 14%. Ook meubel-, slaap- en keukenformules deden in deze periode goede zaken.

INretail constateerde verder dat de formules op woonboulevards, minder hard groeien dan hun concurrenten op andere locaties. Volgens de brancheorganisatie komt dit waarschijnlijk doordat in de regio’s, waar de groei het sterkst is, relatief weinig winkels op deze plekken te vinden zijn.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise