Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ice Bakery stampt vestigingen uit de grond

Eigenaar Kiro Holding heeft samen met Roberto Fava, bedenker van het concept, in augustus 2014 Ice Bakery opgericht. Het is sinds dien ontzettend populair. Binnen 8 maanden tijd opent de ijsformule op 21 maart de 5e vestiging en daar blijft het niet bij. De formule maakt ijs, koffie, bonbons en nog vele andere producten van Nutella hazelnootpasta.

Ice Bakery is begonnen aan de Leidsestraat in Amsterdam. Door de populariteit van het concept werden er vrijwel direct nog twee vestigingen aan de Nieuwendijk in Amsterdam geopend. Kort geleden werd daar een vierde vestiging aan de Kalverstraat aan toegevoegd. Deze week zal de grootste vestiging open gaan aan het Rokin 134. En halverwege april zal aan de Oude Doelentraat vestiging nummer 6 haar deuren openen. Naast deze afhaalvestigingen wil Kiro Holding eind 2015 ook een restaurant openen. Kiro Holding zocht naar een rendabel ijs-concept dat ook gedurende het winterseizoen door zou blijven lopen. Roberto Fava kwam met het idee om Nutella hazelnootpasta als basis te gebruiken in combinatie met een bakkerij en een ijsverkooppunt.

Het succes van het concept heeft Fava aangenaam verrast “We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan.” De eigenaar van het concept heeft ondertussen 250 franchiseverzoeken ontvangen uit Dubai, Turkije, Cyprus, Griekenland, Italië en diverse Nederlandse steden. Volgens Kiro zou Ferrero hier de leiding in moeten nemen, maar de producent van Nutella werkt nog niet helemaal mee en voorziet tot op heden alleen in mogelijkheden om zoveel mogelijk producten te verkopen.