Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Imaginarium start met 3D-printing

Deze maand heeft speelgoedwinkelformule Imaginarium een nieuwe webwinkel in Nederland gelanceerd. Klanten kunnen op de nieuwe site experimenteren met 3D-printers.

In juni van dit jaar werd de Nederlandse tak van Imaginarium failliet verklaard. In juli ging de formule in afgeslankte vorm verder, waarbij de focus meer werd gelegd op online. De lancering van de website geldt als eerste stap binnen deze nieuwe strategie.

Klanten kunnen zelf sieraden of speelgoedauto’s ontwerpen en laten produceren. Imaginarium is naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat kinderen met deze nieuwe technologie in aanraking laat komen. De ontwerpen worden in polymeer uitgeprint en vervolgens bij de klant thuisbezorgd.

De speelgoedformule heeft als doelstelling om het online bezoekersaantal in de komende drie jaar jaarlijks te verdubbelen. Daarvoor heeft de retailer onder meer de handen ineen geslagen met het bureau Affiliate4you. Daarnaast verkoopt Imaginarium sinds kort een groot deel van zijn assortiment via bol.com.