Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

In gesprek met Ole Romkes, de nieuwe franchisenemer van Kipperij in Nijmegen-Lent

Onlangs werd bekend dat Ole Romkes (24) franchisenemer wordt van Kipperij in Nijmegen-Lent. Romkes begon op zijn 15e als bezorger bij een grote pizzaketen en groeide uiteindelijk door naar vestigingsmanager.

Waarom Kipperij? Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond op Indeed een vacature voor bedrijfsleider Kipperij Nijmegen. Achteraf bleek dat ze dus nog iemand zochten voor Nijmegen en dat ben ik uiteindelijk geworden. Ik ben eerst een tijdje mee gaan draaien in de Kipperij vestiging in Tiel om er achter te komen of dit het bedrijf was waar ik mee samen wilde werken en kwam er al snel achter dat dit het geval was.

Waarom heb je gekozen voor franchise? Ik heb gekozen voor franchise omdat ik het liefst veel bezig ben met het vak zelf: in de winkel en omgang met klanten en collega’s. Als zelfstandig ondernemer moet je alles zelf regelen, dat gaan dan snel ten koste van je werk in de winkel terwijl het daar moet gebeuren.
Ik heb gekozen voor Kipperij vanwege de combinatie van maaltijdbezorging met een grill- en maaltijdenwinkel. Eerst was ik mede door mijn ervaring vooral gericht op de bezorgmarkt maar ik ben er achter gekomen dat ik een mix van beide veel leuker vind. Het directe contact met de klanten haal ik veel energie uit. Bovendien is het nog een jonge formule en het lijkt mij geweldig om met Kipperij mee te groeien.

Had je al ervaring in de branche? Bij de pizzaketen heb ik natuurlijk veel ervaring in de bezorgbranche opgedaan. Dat was ook aanleiding voor mij om te kijken naar Kipperij. Ik vind de snelheid van het werk en het optimaliseren van de logistiek die daarbij komt kijken erg leuk. Je bent bezig om de bestelling zo snel mogelijk bij de klant thuis af te leveren waarbij je veel tijd kunt winnen door handige combinaties  van bestellingen te maken. een beetje hectiek geeft mij extra drive. Ook werken er voornamelijk jongeren in deze branche waarmee je goed kunt lachen maar ook zeker goed mee kunt werken. Een perfecte combinatie daarvan hoop ik te krijgen in mijn winkel in Nijmegen-Lent, humor binnen mijn bedrijf vind ik erg belangrijk.

Hoe verloopt de opstartfase? Ik krijg een spiksplinternieuwe winkel. Het winkelcentrum is nog in aanbouw, op 1 augustus wordt de sleutel aan mij overhandigd. Dan gaat ook de ombouw tot een Kipperij van start. Planning is om op 1 november open te gaan. We zijn nu bezig met de opvraag van alle offertes en het aanvragen van vergunningen zodat de verbouwing straks soepel gaat verlopen.

Hoeveel personeel wil je aannemen? Waarschijnlijk kom ik uit op een team van 5 medewerkers in de winkel en 10 bezorgers. De bezorgers werken part time.

Hoe ervaar je het franchisen? Ik vind het erg fijn dat er veel voor je geregeld wordt. Ik zou zelf niet weten waar ik zou moeten beginnen en ik zou bang zijn om bepaalde zaken over het hoofd te zien.

Wat verwacht je het komend jaar? Ik verwacht een druk jaar te krijgen. Het winkelcentrum is volledig nieuw en zal naar mijn verwachting veel bekijks gaan krijgen. Mijn voornaamste doel is om gewoon een mooie zaak neer te zetten waar klanten met een glimlach komen en personeel dat met plezier naar hun werk komt. Een mooie eerste jaaromzet zou natuurlijk ook niet verkeerd zijn.

Heb je nog tips voor andere startende franchisenemers? Kijk goed naar de mogelijkheden aan franchisegevers en ga ook bij die bedrijven kijken. Ook raad ik beslist aan om een stage te lopen in een vestiging, dan weet je pas echt hoe het is om in zo’n winkel te werken en of dit past bij je doelstellingen.

Foto: Ole Romkes en franchisegever van Kipperij Maud Mol (r)

Ontvang gratis meer informatie over Kipperij

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kipperij

×