Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ingrijpende veranderingen bij Blokker

Blokker Holding, moederbedrijf van de franchiseformules Blokker en Intertoys, gaat flink wat veranderingen doorvoeren. Zo werd vorige week bekend dat het bedrijf zijn 19 vestigingen van Tuincentrum Overvecht van de hand doet. Op zichzelf al een bijzondere gebeurtenis: 16 jaar geleden was het voor het laatst dat Blokker in Nederland een onderdeel kocht of verkocht. Ook werden alleen dit jaar al vier nieuwe mensen aangenomen voor sleutelposities binnen het bedrijf die het tij moeten keren. Want Blokker wordt links en rechts ingehaald door Action, Coolblue en Bol.com.

Zo werd Roland van Geest binnengehaald om de Big Bazar formule verder uit te bouwen, Antoine Brouwer werd aangenomen als omnichanneldirecteur en werd Erik Botter de nieuwe directeur logistiek en IT. Daarnaast werd Jos van der Schraaf benoemd tot nieuwe concern controller. Vorige week werd ook bekend gemaakt dat financieel directeur Ad van der Horst, na 26 jaar dienstverband, per november wordt opgevolgd door Jeroen Visser, die de overstap maakt van KLM naar de holding.

Naast de nieuwe mensen, worden de formules ook verder aangepast. Belangrijke formules als Leen Bakker, Xenos, Big Bazar en, voor het eerst sinds 2002, franchiseformule Blokker gaan op de schop. Tegelijkertijd probeert Blokker zijn online verkopen flink te laten groeien. Zo worden webshops voor Blokker in België en voor Xenos in Nederland en Duitsland gelanceerd. De online omzet van 2013 (€79 mln) moet in 2017 flink opgeschroefd worden naar € 300 mln.

Branchekenner Frank Quix laat tegen de FD weten dat veel zal afhangen van de nieuwe Blokker formule, die in augustus wordt uitgerold. “Ze zijn afgelopen halfjaar veranderingen aan het testen op het hoofdkantoor. Ik ben erg benieuwd wat het wordt. Het merk heeft nog steeds een hoge naamsbekendheid en Nederlanders zijn er nog tevreden over. Het probleem is dat we bij een broodrooster niet meteen meer denken aan Blokker. De brutaliteit, die nog genoeg in het merk Blokker zit, mag wel meer terugkomen.”

Meer lezen over de ingrijpende veranderingen binnen Blokker? Lees het hele artikel op FD.nl.