Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Inside the box denken

Franchiseformule Anne&Max heeft tijdens de Covid-19 perdiode niet stilgezeten. Zo heeft de franchiseformule hun bunsinessmodel deels aangepast en verbetert en heeft het potentiële omzet voor hun franchisenemers weten toe te voegen.

“Nadat je bekomen bent van de schrik kun je twee dingen doen: bij de pakken neer gaan zitten of je energie bij elkaar rapen en er het beste van maken. Bij Anne&Max was de keuze snel gemaakt: schouders eronder en doorgaan. Het beste van de afgelopen periode was dat de tijdelijke focus heel helder en relatief simpel was: ‘Hoe kunnen we onder de huidige omstandigheden toch nog omzet blijven behalen, waarbij elke euro meegenomen is?’. De oplossingen moesten passen bij Anne&Max. Ze moesten direct bijdragen aan de omzet, makkelijk implementeerbaar zijn, aansluiten op onze normen en waarden en bijdragen aan de langetermijnstrategie”, aldus Wobbe van Zoelen, oprichter van Anne&Max.

Webshop

Achteraf gezien bleek die keuze makkelijk. “Klanten vroegen al jaren voor ontbijtjes voor thuis, een high tea op locatie of een lunch voor een speciale gelegenheid. Ook was het al langere tijd onze wens om een online webshop te lanceren met daarin alle vertrouwde producten, maar dan thuisbezorgd of afgehaald op een gewenst tijdstip.”

De populairste producten bij Anne&Max zijn de ontbijt- lunch- en high tea planken. Hierbij ontwikkelde de formule verschillende boxen. Dit bleek volgens de formule een groot succes en in korte tijd ontstond er een nieuwe productgroep: de Anne&Max boxen.

“Een idee ontwikkelen is stap één, deze uitvoerbaar maken is een tweede. Door de expertise in te zetten van een aantal van onze samenwerkingspartners hebben wij onze droom laten uitkomen. Zonder website geen webshop. De mannen van Duet hebben ervoor gezorgd dat de website gebruiksvriendelijk en uniek is geworden en dat de routing duidelijk is voor onze bezoekers. Zonder webshop geen online bestellingen. Het platform Jamezz heeft ons de mogelijkheid geboden voor een platform waar onze gasten online bestellingen kunnen plaatsen. Zonder boxen geen bestellingen die wij kunnen vervoeren. HSB Haaften is onze leverancier in customized drukwerk en zo worden de bestellingen in de mooiste boxen naar de gast gebracht”, aldus Van Zoelen.

Op dit moment heeft Anne&Max een vestiging ter overname beschikbaar in Den Haag. Het betreft een pand aan de Van Hoytemastraat met ruimte voor 90 zitplaatsen. Rondom de hele voorgevel is er terras op het zuiden.

×