Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Intergamma koopt grootste franchisenemer uit

Het moederbedrijf van Gamma en Karwei, Intergamma, heeft Van Neerbos Groep overgenomen. Van Neerbos Groep is met 156 bouwmarkten de grootste franchisenemer van Intergamma. Op de aandeelhoudersvergadering van dinsdag 30 januari werd het voorstel aangenomen.

Intergamma telt 301 winkels in Nederland en 85 winkels in België. Daarvan zijn er slechts tien in eigen beheer. Alle overige vestigingen zijn geëxploiteerd doormiddel van franchise. Tevens liet het moederbedrijf weten de komende jaren meer dan 100 miljoen euro te willen investeren in zijn bouwmarktformules. Zo zal de focus liggen op uitbreiding en innovatie van het assortiment en het online versterken van het merk.

Er was veel onvrede omtrent de overname. Een aantal aandeelhouders vinden dat Intergamma met deze zet te veel macht naar zich toe trekt. Zo zou het zeggenschap van de franchisenemers verzwakken. Het bedrijf maakt de overnamesom niet bekend.

Intergamma zelf is blij met de overname. “Intergamma kan na de overname verder invulling geven aan zijn groeistrategie; investeren in de formules Gamma en Karwei, innovatie en e-commerce”, meldde het bedrijf in een toelichting aan het FD.

×