Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Intergamma neemt 156 Gamma- en Karwei winkels over

Intergamma heeft 156 bouwmarkten van Gamma en Karwei definitief overgenomen. Na goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) werd de laatste horde weggenomen om de winkels over te nemen van CRH-dochter Van Neerbos Bouwmarkten, de op één na grootste franchisenemer van het bouwmarktconcern. Daarmee is de soap rondom ‘Operatie Guinness’, waarin franchisenemer Bourrelier Group de overname tegen probeerde te houden, definitief ten einde.

Intergamma neemt de 156 winkels over om meer grip te krijgen, zo stond te lezen in het jaarverslag. Met de overname ontstaat een hybride vorm van een franchise-organisatie en filiaalbedrijf. Franchisenemers

Hybride franchise en filiaalbedrijf

Met de overname wordt Intergamma eigenaar van de 156 winkels en wordt het een hybride vorm van franchise-organisatie en filiaalbedrijf. De franchisenemers van Intergamma zijn ook aandeelhouders en worden daarmee ook (mede-)eigenaar van de overgenomen filialen.

Voordat de overname definitief plaats kon vinden moest de BMA de plannen nog goedkeuren. Zij zien echter geen ‘significante beperking van de mededinging’. Eerder gaf de Nederlandse toezichthouder al toestemming.

Bourrelier

Bourrelier kan zijn positie in de oude Intergamma-structuur behouden, maar zal niet meegaan in de nieuwe structuur van het bedrijf. “Ze profiteren dan niet mee als onze investeringen winst op gaan leveren”, aldus Intergamma-directeur Harm Jan Stoter.

×