Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Internationale ambities Yoghurt Barn

Franchisegever Wouter Staal van franchiseformule Yoghurt Barn heeft internationale ambities met de yoghurtformule. Staal hoopt over vijf jaar enkele tientallen vestigingen in binnen- en buitenland te hebben. Dit laat hij weten in een interview met Snackkoerier. “Masterfranchisecontracten bieden ons de mogelijkheid om naar het buitenland toe te gaan.”

De franchisegever en zijn partner Esther, hebben op dit moment twee vestigingen in eigen beheer. Deze vestigingen zijn in Utrecht, dat vorig jaar weer opende na een brand, en in Amsterdam. Naar eigen zeggen zijn ze de eerste formule in Europa waar yoghurt op deze manier een hoofdrol speelt.

Franchising wordt door Staal gezien als een serieuze groeikans. “Enerzijds omdat we geloven in lokaal ondernemerschap, anderzijds omdat het een goede manier is om de merknaam sneller te verspreiden.” Om uitbreiding te realiseren is een franchisemanager aangesteld. “Het franchisehandboek en het franchisecontract zijn klaar. We zijn in gesprek met een aantal serieuze kandidaten in Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Rotterdam.”

De vestigingen in Utrecht en Den Haag zijn zogeheten fullservice concepten. Staal ziet echter ook toekomst voor een sneller concept op high traffic-locaties. “Denk aan vliegvelden, stations en stadscentra met veel toeristen. Of we het concept in de toekomst ook gaan aanbieden als shop-in-shop gaan we vooralsnog niet doen. Onze prioriteit ligt ergens anders, maar ik sluit het niet uit.”