Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

INTERSPORT start WK-campagne Balls for Brazil

BallsforBrazil_logo-600x246INTERSPORT roept in samenwerking met de voetbalbroers Siem en Luuk de Jong en hun initiatief ‘De Jongsters’ alle kinderen in Nederland op om hun oude voetballen bij INTERSPORT in te leveren. Voor elke ingeleverde (voet)bal doneert INTERSPORT 1 euro aan verschillende sportprojecten in de favela’s van Brazilië, het land waar dit jaar het WK voetbal plaatsvindt.

Bij inlevering van een bal krijgt de consument een kortingsvoucher van 5 euro voor een nieuwe voetbal en een van de drie soorten Balls for Brasil-polsbandjes. Oude voetballen zijn in te leveren t/m 15 juni 2014 bij alle INTERSPORT-winkels in Nederland. Consumenten mogen zo veel voetballen inleveren als ze willen.

“Als INTERSPORT vinden we het belangrijk om goede doelen te ondersteunen,” zegt directeur Jan Willem Juffer. “Voetbal is een mondiale sport en de aandacht van velen zal komende zomer gericht zijn op de ongetwijfeld spannende WK-wedstrijden. We mogen onze ogen echter niet sluiten voor de armoede die in de favela’s heerst. De kinderen die daar leven, hebben ook het recht om hun favoriete sporten te beoefenen. Vandaar deze actie, waarmee we als INTERSPORT de ontwikkeling van een aantal sportprojecten in de achterstandsgebieden van Brazilië willen stimuleren.”

De campagne Balls for Brasil, ontwikkelt in samenwerking met sportmarketingbureau Triple Double, wordt ondersteund via de social media-kanalen van zowel INTERSPORT als van Siem en Luuk de Jong en hun platform www.dejongsters.nl. De Jongsters is een club van én voor jongens en meisjes, die graag het beste uit zichzelf willen halen. Doe je best en je kunt steeds een beetje beter worden. Niet alleen in het veld, ook in de wereld om je heen. Daarom zijn zij op zoek naar jongens/meiden die – net als Siem en Luuk – een held in én langs het veld zijn om gezamenlijk steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ballen verzamelen voor Balls for Brasil is de eerste.

Ook is er een filmpje geplaatst op Youtube over de campagne: bekijk hem hier op https://www.youtube.com/watch?v=QXv-LPh-rJw&feature=youtu.be