Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Intersport Twinsport breidt uit

Intersport Twinsport focust op het uitbreiden van haar activiteiten. Twinsport heeft daarom de vestigingen in Doetinchem en Hengelo gekocht van Intersport Schuurman. Laatst genoemde wil zich binnen de retail concentreren op franchiseformule Schuurman Schoenen.

Jan Willem Juffer, directeur van Intersport Nederland, is tevreden over de ontwikkelingen binnen de franchiseformule. “We hebben als Intersport en ondernemingen constructief met elkaar overlegd. Belangrijk is dat Intersport Twinsport een sterke partij is met een aantal Intersportvestigingen, verspreid over Nederland. Door de overname blijft Intersport vertegenwoordigd in Hengelo en Doetinchem en dat is eveneens belangrijk voor de positie van de formule.”

In totaal stoot Schuurman Schoenen 5 van de 8 Intersport vestigingen af. De vestiging in Zwolle is al dicht en ook de vestiging in Emmen gaat sluiten. De sportwinkel in Soest wordt overgenomen door de huidige franchisenemer. Schuurman Schoenen behoudt allen de sportvestigingen in Beneden-Leeuwen, Borculo en Maastricht. Van de 42 vestigingen waar de franchiseformule Schuurman Schoenen over beschikt, wordt ook afscheid genomen van de winkel in Eibergen.

Volgens de retailer leidt dit niet tot gedwongen ontslagen. Een deel van het personeel wordt intern herplaatst en het andere deel gaat mee met de nieuwe franchisenemer. De licentiehouder van Intersport van Nederland is Euretco. Euretco werkt samen met meer dan 2.200 ondernemers en franchisenemers. Zij exploiteren in totaal zo’n 3.250 vestigingen in de branches wonen, mode, sport, media en dhz.