Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

‘Intertoys gaat verder onder Portugese eigenaar’

Intertoys wordt zo goed als zeker doorverkocht aan Portugees investeerder Green Swan. De curatoren zitten enkel nog met deze investeerder om tafel en zijn op een haar na rond. Uiterlijk maandag wordt er witte rook verwacht door de betrokkenen. Dit melden bronnen aan het FD.

Grote overnameslag Green Swan

Green Swan nam recentelijk ook Maxi Toys en het Belgische Bart Smit over en roert zich daarmee flink in de speelgoedbranche. Met de overname van Intertoys zouden minimaal 100 van de 286 winkels behouden moeten blijven. Daarnaast zijn er ook nog 100 filialen in handen van franchisenemers, die buiten het faillissement vielen. Keerzijde van de overname is dat mogelijk 180 winkels dichtgaan en daarmee duizend mensen hun baan kunnen verliezen. Naar verluid neemt Green Swan ook het hoofdkantoor en een van de twee distributiecentra over.

De curatoren willen nog geen commentaar geven op de interesse. De investeringsmaatschappij erkent echter wel zeer geïnteresseerd te zijn in een overname, maar wil verder inhoudelijk niks zeggen. ‘We geloven sterk in de potentie van Intertoys en willen de speelgoedketen behouden voor alle Nederlandse families.’

Snelle achteruitgang

Anderhalf jaar geleden kwam Intertoys nog in handen van het Britse Alteri, dat slechts één euro betaalde aan de Blokker Holding. De verwachting werd uitgesproken binnen anderhalf jaar winstgevend te zijn. Teleurstellende verkopen rond de feestdagen en hevige concurrentie lijken uiteindelijk toch te hebben geleid tot het faillissement.

 

×