Intertoys in de clinch met franchisenemers

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

intertoys

Franchisenemers van Intertoys moeten binnenkort gaan concurreren met vestigingen van het moederbedrijf. Het kan dus zijn dat er een Bart Smit of een Toys XL in hetzelfde gebied zit, terwijl deze winkels tot Intertoys omgebouwd gaan worden. Er zijn nog 22 franchisenemers waarmee geen regeling is getroffen.

In de destijds getekende contracten stond dat de franchisenemers van Intertoys een exclusief gebied zouden hebben. Door het ombouwen van Toys XL en Bart Smit gaan deze vestigingen in het eerder bepaalde verzorgingsgebied zitten.

Inmiddels heeft één van de betrokken ondernemers een kort geding aangespannen tegen Blokker Holding. De franchisevereniging van Intertoys denkt echter dat er niet één oplossing mogelijk is voor alle verschillende franchisenemers. Intertoys wil namelijk de folderkosten uit het verzorgingsgebied betalen en heeft ook een margevergoeding aangeboden.

De franchisenemers hebben liever een goede concurrent dan een vestiging met hetzelfde aanbod. Intertoys wil de Bart Smit en Toys XL vestigingen echter niet sluiten, dit omdat het bedrijf bang is dat concurrent Top 1 Toys zich dan op deze plekken zal vestigen. Daarom heeft Blokker Holding aan de directie van Intertoys gevraagd om in gesprek te blijven met de franchisenemers tot de Bart Smit en Toys XL vestigingen zijn omgebouwd. “Franchisers zijn bang en hebben de middelen niet om een langdurige procedure te voeren. Blokker Holding heeft die lange adem wel”, aldus een franchisenemer op RetailNews.nl.

Blokker Holding laat in een reactie weten dat er per franchisenemer naar de situatie gekeken moet worden. Een woordvoerder van het bedrijf zegt verder nog niks kwijt te kunnen hierover. “Over eventuele juridische kwesties geldt in algemene zin dat het niet in het belang van beide partijen is om daar uitspraken over te doen.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website