Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Intertoys is failliet verklaard

21 februari 2019

Franchiseformule en speelgoedketen Intertoys is door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. De vestigingen blijven voorlopig ‘gewoon’ geopend. Kortgeleden kwam er al naar buiten dat de keten een uitstel van betaling moest aanvragen. Dit kwam volgens het concern door de verzwaarde marktomstandigheden.

De speelgoedketen is marktleider in Nederland en heeft meer dan 3.000 werknemers. Voor hen ziet de toekomst er somber uit. Totdat er meer duidelijk is, blijft het personeel aan het werk. Van de 400 winkels, bezitten franchisenemers er 100. “Inmiddels wordt er aan een doorstart gewerkt van Intertoys, waar ook Bart Smit en Toys XL deel van uitmaken. Diverse partijen praten met de Britse investeerder Alteri, die de speelgoedketen eind 2017 van Blokker kocht”, aldus de Telegraaf.

Aanleiding voor het faillissement  is de aanhoudende druk op de gehele detailhandel. Toenemende online-verkopen hebben de verkoop van speelgoedwinkels de afgelopen tien jaar met 50% doen dalen. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij.

×