Intertoys staakt ombouw Bart Smit vestigingen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

intertoys

Franchiseformule Intertoys heeft besloten om de ombouw van Bart Smit naar Intertoys tijdelijk te staken. De speelgoedketen heeft dat aan alle franchisenemers in de overlapgebieden laten weten. De reden hiervoor is het verloren geding tegen een franchisenemer in Sassenheim. 

De rechter besloot dat Intertoys de vestiging in Lisse niet mocht ombouwen zonder toestemming van de franchisenemer uit Sassenheim. Een tweede franchisenemer uit Den Bosch is echter niet in gelijke gesteld door de rechtbank. De franchiseformule heeft de bedrijfsleiders van Bart Smit-vestigingen in Den Bosch en Vught gevraagd om alle commerciële uitingen van de ombouw naar Intertoys weg te halen, om de exclusiviteitsrechten niet te schenden.

De speelgoedketen heeft ook als reden aan de rechter laten weten, dit te doen om samen met de franchisenemers een duurzame toekomst te kunnen opbouwen. Ze willen dat de franchisenemers geen nadeel mogen bevinden van de ombouw. Intertoys heeft een compensatie hiervoor bedacht, waarvoor ze met elke franchisenemer in gesprek gaan.

De franchisenemer uit Den Bosch weigert echter te overleggen met Intertoys, volgens de rechtbank moet dit gesprek onder toezicht van een onafhankelijke derde partij gevoerd worden. ‘Intertoys kan echter niet het onderwerp van overleg vooraf beperken tot de vraag hoe de schadevergoedingsregeling eruit zou moeten zien’, aldus de rechter.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website