Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Intertoys terug in handen van Blokker-eigenaar

09 september 2019
Nog geen half jaar na de overname van het Portugese investeringsfonds Green Swan, komen Intertoys en Maxi Toys (terug) in handen van Blokker-eigenaar Michiel Witteveen.

Nieuwe doorstart

In twee jaar tijd is het al de derde keer dat Intertoys wisselt van eigenaar. Eind 2017 nam het Britse Alteri de speelgoedketen van Blokker Holding over. Begin dit jaar maakte het Portugese Green Swan een doorstart, en nu gaat Mirage Holding (voorheen bekend als Blokker Holding) het proberen.

Witteveen nam eerder dit jaar de formules van Blokker, Big Bazar en Marskramer over van de familie Blokker, die het bedrijf 123 jaar geleden oprichtte.

Succesformule?

Witteveen denkt zelf een succesformule in handen te hebben met Blokker, Intertoys, Big Bazar en Maxi Toys. “Het verschil wordt gemaakt door de bundeling van succesvolle winkels en merken in één groep. Door deze overname ontstaat een sterke speler op de Europese markt die qua schaalgrootte in staat is om bij de inkoop de beste deals te sluiten. Hiermee is Mirage Toys Group een nieuwe sterke speler in de Europese speelgoedmarkt die steeds verder consolideert. Zowel Sinterklaas als de Kerstman zullen hun ogen uitkijken.”

De Blokker-eigenaar maakte geen financiële details bekend over de overname. Witteveen stelt wel dat de betaalde prijs “scherp” is. De aankoop door Mirage Holdings heeft geen gevolgen voor de medewerkers van Intertoys en Maxi Toys, stelt Witteveen. Momenteel werken er in Nederland zo’n 1.100 mensen bij Intertoys en 1.250 mensen bij Maxi Toys.

Krijgt Intertoys nog een kans?

Opmerkelijk is het vroegtijdige vertrek van investeringsfonds Green Swan, die grootse plannen voor de speelgoedketen hadden. Intertoys moest dé speelgoedzaak van Europa worden. De winkels ondergingen een metamorfose om de strijd met concurrenten aan te gaan. Het moest hierbij meer om de ‘beleving’ gaan. Mirage Holdings zegt in een persbericht door te willen gaan met deze strategie. Vraag is nu hoe groot de schade die Intertoys na het recente faillissement heeft opgelopen is, en in hoeverre de consument nog bereid is het een kans te geven.

 

×