Interview franchisegever Kvik; Marco van den Bosch

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Kvik is bezig met een opmars in Nederland. Marco van den Bosch, country manager van Kvik, stelt dat het nu de goede tijd is om in te stappen in de keukenbranche. “Als je nu instapt als franchisenemer bij een formule, die zich goed weet te onderscheiden, kun je een vliegende start maken.” Kvik is een van oorsprong Deense formule die in Nederland actief is sinds 2005. De keukenformule heeft een duidelijke groeidoelstelling en mikt op 3 nieuwe winkels per jaar. In 2016 komen er nieuwe vestigingen in Amsterdam-Zuidoost, Amersfoort en Rotterdam-Noord.

De keukens van Kvik worden ontworpen in Deens design; modern, strak met de nadruk op eenvoud en functionaliteit. De klant stelt samen met de verkoopadviseur zelf de keuken samen en kiest daarna het serviceniveau. De levertijden van de Kvik-keukens zijn voorspelbaar en snel. “Alle Kvik-winkels in Nederland worden elke 14 dagen beleverd vanuit Denemarken. Wij kunnen bij aankoop precies zeggen wanneer de keuken geleverd zal worden. Als er geen maatwerk nodig is, wordt een keuken binnen 4 weken geleverd”, aldus van den Bosch. Ook transparantie in prijzen staat bij Kvik hoog in het vaandel. Elk onderdeel heeft een vaste lage prijs die er ook bij vermeld staat.

Nu de economie weer aantrekt zit er weer groei in het aantal verkochte keukens. Ook bij Kvik wordt dit opgemerkt. Het aantal verkopen van de keukenformule groeit met 8% ten opzichte van 2014. “Na jaren van windstilte hebben we nu de wind in de zeilen, een goede ondernemer kan daar volop van profiteren.”

Voor het volledige interview met Marco van den Bosch klik hier

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website