Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Interview: Franchisen bij Bailine

26 september 2019
Bailine biedt een franchise concept wat mensen helpt bewegen, afvallen en pijnverlichting middels EMS: elektronische spierstimulatie. Een Bailine therapeute heeft haar eigen figuurstudio en helpt haar cliënten dagelijks met ontwikkeling, voeding en beweging. De Nationale Franchise Gids sprak met één van deze therapeutes, Susan Tamminga van Bailine Scheemda over de bevindingen en ervaringen als franchisenemer bij de afslanksalon.

Sinds wanneer bent u begonnen, en hoe lang bent u al werkzaam voor Bailine?
– Ik ben in februari 2007 begonnen bij Bailine. Dat is inmiddels 12,5 jaar geleden.

Hoe heeft u de aanvang en begeleiding hierbinnen ervaren?
– Vroeger ging ik voor de opleiding nog naar Noorwegen, toen alle cursussen in het Engels werden gegeven. Inmiddels is dat wel anders, en zit het hoofdkantoor in Nederland in plaats van Noorwegen.

Hoe kijkt u terug op deze periode?
– Ik was destijds vol enthousiasme gestart aan de opleiding en nu 12,5 jaar later is het werken met Bailine nog steeds mijn passie.

Hoe is het om te ondernemen binnen Bailine?   
– Het persoonlijk contact met de klanten is voor mij nog het aller belangrijkst. Om mensen te mogen helpen tegen de strijd om kilo’s en/of pijnbestrijding geeft mij na al die jaren nog steeds veel voldoening.

Wat doet u zoal op een gemiddelde dag/week?
– Wel is het zo dat het een volledige werk week is, omdat je naast je werk met de klanten ook voor andere zaken moet zorgen. Zoals het verzorgen van de administratie, advertenties, marketing en social media. Het hoort er allemaal bij. Ook het volgen van cursussen kan bijvoorbeeld als pittig worden ervaren.

Hoe is het contact met de franchisegever? En collega franchisenemers?
– Mijn contact met de franchisegever wordt door mij als goed ervaren. Met Ellen (de franchisegever, rd.) zijn prima afspraken te maken. Waar ze kan zal ze mee denken en eventueel adviezen of oplossingen bieden.

Wat vindt u de grootste pluspunten van het ondernemen binnen de formule? En een minpunt?
– Het grootste plus punt van het werken bij Bailine is dat er gezamenlijk over dingen wordt nagedacht en er veel met elkaar wordt gedeeld. Daarin zijn we onderling erg collegiaal. Indien er vragen zijn dan wordt er door middel van een app altijd gereageerd, zodat je kunt terug vallen op collega’s met meer ervaring op bepaalde vlakken. De noodzakelijke openingstijden in de avond, is echter een punt waar je als franchisenemer goed over na moet denken.

Hoe zou u de huidige voortgang van de organisatie omschrijven?
Ik moet concluderen dat Ellen het concept Bailine behoorlijk heeft uitgebreid en naar een hoger plan heeft getild. Er wordt binnen de organisatie met name aan de toekomst gedacht. Dit komt omdat klanten steeds ouder worden en meer klachten hebben. Wij bieden daarentegen steeds meer expertise in huis.

Wat zou u een oriënterende ondernemer willen meegeven?
– Als je als oriënterend ondernemer bereidt bent om hard te werken en je ervan houd om met mensen te werken, dan is Bailine een prima formule waaraan je veel plezier zult beleven. Je kunt er je hart openhalen, omdat Bailine méér dan figuurvorming is. Je bent ook mede een sociaal medewerker die samen met mensen doelen probeert te verwezenlijken. Dat geeft mij al 12,5 jaar veel voldoening.

×