Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Interview: Ondernemen bij Sales Improvement Group

De Nationale Franchise Gids sprak met Sander van der Linden van Sales Improvement Group over het franchiseconcept en zijn belevingen en ervaringen als franchisenemer. Ook vertelt hij waarom hij voor franchise heeft gekozen en wat hier allemaal bij komt kijken.

Sales Improvement Group verbetert het verkoopresultaat van organisaties met een praktijkgericht totaalaanpak. De diensten richten zich op het analyseren en inrichten van salesorganisaties en het op het allerhoogste niveau trainen van de vaardigheden van salesmensen en hun managers. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een professionele organisatie met een team van meer dan 35 geroutineerde Sales Improvers en Sales Trainers. Eén van deze Sales Trainers is franchisenemer Sander van der Linden.

Hoe ben je bij de franchiseformule terecht gekomen?
“Franchise is naar mijn mening de mooiste vorm van ondernemerschap, omdat je het beste van twee werelden combineert. Aan de ene kant heb je de voordelen van een professionele organisatie, en aan de andere kant de slagvaardigheid van de zelfstandig ondernemer. Ik heb voor Sales Improvement Group gekozen omdat ik hier kan doen waar ik het beste in ben en veel energie van krijg; trainen en coachen om organisaties en hun medewerkers commercieel vaardiger en sterker te maken. Na een grondig marktonderzoek kwam Sales Improvement Group als de beste optie naar voren en hebben we in 2018 onze handtekening onder de overeenkomst gezet.”

Heb je al ervaring in de branche?
“Ik ben al meer dan 20 jaar actief bij verschillende franchiseorganisaties. In verschillende rollen zoals Franchisemanager, Operationeel Manager en Commercieel Manager was ik verantwoordelijk voor het operationeel beleid, het franchisebeleid en uiteraard de commercie.”

Waarom geen eigen onderneming?
“Door mijn ervaringen in de franchisewereld ben ik ervan overtuigd geraakt dat je als franchisenemer de beste resultaten realiseert. Ik heb jarenlang franchisenemers enthousiast gemaakt voor franchising. Nu was de tijd gekomen om voor mijzelf de daad bij het woord te voegen.”

“Franchise geeft mij de vrijheid die ik als zelfstandige ondernemer ook heb. Daarnaast fungeert de franchiseorganisatie als een soort backbone. Het biedt mij professionaliteit, service en de naamsbekendheid die je als startende ondernemer nodig hebt.”

Waarom heb je juist voor deze franchise gekozen?
“Mijn passie is het beter maken van mensen en organisatie. Met als ene haakje het trainen & coachen van de vaardigheden van (sales)mensen en met andere haakje commercie in het algemeen. In de rol van Sales Trainer bij Sales Improvement Group kan ik in beiden aspecten mijn ei goed kwijt.”

“In het verleden heb ik wel vaker mensen getraind, maar toen had ik niet de beschikking over het programma en de kennis die ik nu heb. Middels een specifieke methodiek die volledig is gericht op een integrale aanpak, focust de formule zich op het verbeteren van salesstrategieën en voert dit door tot het trainen van de gewenste vaardigheden. Dit doet de franchiseformule met gespecialiseerde Sales Improvers en Sales Trainers.”

Hoe is de opstartfase verlopen?
“In de opstartfase heb ik veel ondersteuning ervaren van mijn franchisegever. De formule heeft mij op een zeer intensieve, positieve manier getraind om zelf een goede trainer te worden. Dit deden ze o.a. door het bieden van marketingondersteuning en (uiteraard) zeer goede trainingen. Het trainingsprogramma van de formule heeft mij ontwikkeld tot een professionele Sales Trainer. Dit trainingsprogramma had ik zelf nooit kunnen ontwikkelen. Dankzij deze trainingen kan ik mensen die werkzaam zijn in de verkoop naar een hoger plan brengen.”

Vervolg
Volgende week spreekt De Nationale Franchise Gids Jeroen de Korte, Sales Improver van Sales Improvement Group. Hij geeft o.a. zijn blik als Sales Improver op de franchiseformule.

×