Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Intratuin sluit haar vestigingen aan op webshop

21 november 2018
Voor de lancering van haar winkels heeft Intratuin besloten om bestellingen vanuit winkels te laten versturen. “Eind 2018 zijn er zo’n 40 winkels van de 52 vestigingen in Nederland betrokken bij dit plan”, aldus manager e-commerce en online marketing Elise de Bruin. Intratuin heeft al eerder een webshop gehad maar werd in 2012 uit de lucht gehaald. Voor de nieuwe webshop heeft Intratuin haar vestigingen intensief betrokken bij het gemaakte plan.

Het idee om vanuit de winkels orders te verzenden komt volgens De Bruin van het Amerikaanse warenhuis Macy’s, die zet winkels in als distributiecentra voor de webwinkel. De bestellingen worden in de winkel in de daluren ingepakt, hierdoor kan het personeel effectiever ingezet worden. Ook is de kans dat er producten niet meer in voorraad zijn kleiner. “En last but not least: het is een goede manier om de franchisenemers de online strategie te laten omarmen, aangezien de orders op een eerlijke manier over de vestigingen worden verdeeld”, aldus De Bruin.

Algoritme

Via een algoritme word bepaald welke vestiging de juiste voorraad voor een order heeft en welke vestiging dus deze order zal verwerken. “Op die manier voorkomen we dat klanten die drie producten bestellen drie pakketjes van drie vestigingen krijgen”, aldus De Bruin. Volgens Intratuin zijn er momenteel 36 vestigingen waar klanten hun bestellingen af kunnen halen.

×