Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Investeerders willen Bakker Bart overnemen


Twee investeerders hebben interesse getoond in een overname van Bakker Bart. De top van Bakker Bart en eigenaar investeringsfonds Gilde hebben een conflict met de franchisenemers. Zij menen dat de top van het bedrijf te hoge lasten oplegt. Ongeveer 50 tot 60 franchisers bungelen op de rand van de afgrond en dreigen failliet te gaan doordat het hoofdkantoor geen goederen meer wil leveren.

Peter Beukers, eigenaar van marktbakker `t Stoepje uit Spakenburg en een stille investeerder hebben interesse getoond in Bakker Bart. Volgens John Gerressen, voorzitter van Bart`s Franchise Vereniging, heeft het duo al gesprekken gevoerd met de top van de keten. Gerressen benadrukt dat in het contract tussen het bedrijf en de franchisenemers staat dat Bart`s Retail een leveringsplicht heeft. Hij beschrijft de opstelling van Bakker Bart als een goedkope manier om van de ondernemers af te komen.

Bart`s Retail is het niet met die zienswijze eens. Het debiteurenbeleid van de bakker houdt in dat vooruitbetaling gevraagd mag worden als de debiteurenstand daartoe aanleiding geeft.

dinsdag 30 juli 2013.