Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

InXpress Nederland groeit in coronajaar met ruim 10%

 

Logistiek dienstverlener InXpress Nederland heeft in 2020 een groei gerealiseerd van ruim 10 procent. InXpress is specialist in de verzending van pakketten en is een van ’s werelds grootste resellers van grote merken als DHL, TNT, UPS en FedEex.

“Natuurlijk profiteren wij van de toegenomen vraag naar verzending van pakketten”, vertelt franchisegever Jos Nefkens. “Je zou kunnen stellen dat corona in dat opzicht een voordeel voor ons is geweest. Toch heeft het voor ons ook nadelen: in een crisis worden mensen toch terughoudender. Kandidaat ondernemers zetten minder snel de stap naar het ondernemerschap en ook acquisitie van nieuwe klanten is lastig.”

Franchisenemers bij InXpress bouwen een portfolio op van klanten die de verzending van hun pakketten uitbesteden aan InXpress. Bij iedere verzending past afhankelijk van de bestemming, de urgentie, de waarde en de grootte weer een andere vervoerder. InXpress zorgt voor de beste match en realiseert zo gemak en bespaart geld.  “Acquisitie van nieuwe klanten werkt het beste door echt bij ze op bezoek te gaan en persoonlijk een gesprek aan te gaan. Dat was het afgelopen jaar natuurlijk een probleem. Als de lockdown eraf gaat verwacht ik daarom dat onze sales extra hard gaat. Die groei  van het afgelopen jaar gaan we dit jaar daarom misschien nog wel overtreffen.”

Nefkens is ook erg tevreden over de samenwerking met zijn franchisenemers. Nefkens: “Je moet altijd op een fatsoenlijke manier en in redelijkheid met elkaar omgaan. Zo bouw je een gezonde lange termijn relatie met elkaar op. Sinds 1 januari is natuurlijk de Wet Franchise van kracht. Met enige trots kan ik zeggen dat we in onze franchiseovereenkomsten slechts twee kleine dingen hebben moeten aanpassen. Dat betekent dat we dus al een goede overeenkomst hadden voor onze franchisenemers. De wet is vooral gericht op transparantie en openheid. Dat past helemaal bij onze formule. Het heeft totaal geen zin om de zaken mooier voor te spiegelen dan ze zijn. Onze franchisers zijn het bewijs dat er met discipline en doorzettingsvermogen een geweldig goede boterham te verdienen is in een markt die de komende jaren blijft groeien.”

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over InXpress![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×