Jaap Blokker haalt nog een keer uit

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Jaap Blokker
Geen grotere absurditeit dan dergelijke premies op mismanagement”. Zo omschreef de onlangs overleden Jaap Blokker het belonen van bestuurlijke wanprestaties met riante ontslagvergoedingen, in het recent verschenen jaarverslag van Blokker Holding.

Blokker plaatste de opmerking in zijn laatste voorwoord voor het verslag, gedateerd op 27 mei. Begin juli overleed hij op 69-jarige leeftijd. De oud-topman stond jarenlang bekend om gepeperde uitspraken in zijn voorwoord, waarin hij onder meer ,,persoonlijke ergernissen” over politiek en maatschappij ventileerde meldt De Telegraaf.

Blokker gaat in zijn laatste voorwoord ,,op het moment dat ik dit schrijf realiseer ik mij dat dit het laatste jaarverslag zal zijn waar mijn naam onder staat. Leeftijd en gezondheid dwingen mij de leidinggevende verantwoordelijkheden over te dragen aan een jongere generatie”.

Realiteitszin
Zo hebben bankiers volgens hem ,,alle realiteitszin” verloren als het gaat om de hoogte van hun persoonlijke beloning. De bedragen voor bankiers staan in ,,volstrekte wanverhouding” tot het inkomen van de man of vrouw op de werkvloer een paar etages lager.

,,Bij hun miljoenenjacht ten gunste van de eigen privérekening zijn bankiers kennelijk vergeten dat zij hun posities hebben kunnen behouden dankzij de belastingbetaler”, aldus Blokker.

dinsdag 16 augustus 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.