Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jamaicaanse supermarktbaas voor AH-supermarkten Curaçao

De Albert Heijn supermarkten op Curaçao, Bonaire en Aruba komen in handen van de Jamaicaanse supermarktbaas Gassan Azan. Deze nieuwe eigenaar kocht de aandelen van franchisenemer Gerard van den Tweel (73) en daarmee een meerderheidsaandeel in de Van Den Tweel-groep.

Met de aankoop van aandelen krijgen in totaal vijf filialen van de Albert Heijn een nieuwe eigenaar. De supermarkten hebben een ‘Nederlandse’ winkelaankleding en assortiment wat het gevoel geeft een Nederlandse supermarkt binnen te stappen op  Curaçao. Ook na deze overname zal deze uitstraling behouden blijven.

Leeftijd

De leeftijd van Van den Tweel heeft er toe gebracht zijn aandelen van de hand te doen. “Ik ben 73 en dan moet je langzamerhand nadenken over hoe het verder moet. Mijn kinderen die in mijn winkels in Nederland werken, voelen er niet voor om op de Caribische eilanden aan de slag te gaan.”

Nederlandse uitstraling AH-supermarkten

De komende vijf jaar zal Van den Tweel nog betrokken blijven bij de vijf supermarkten. “Ik behoud een minderheidsaandeel om de nieuwe eigenaar bij te staan in de organisatie van mijn winkels op de Caribische eilanden.” Er zal dan ook niet veel veranderen. “De Albert Heijn-vlaggen voor de winkels blijven hangen. De uitstraling blijft gelijk, net als het Nederlands georiënteerde assortiment.”

×