Jamin houdt groei vast en mikt op 100 vestigingen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Jamin maakt een einde aan de jaren van daling in vestigingen. Sinds 2015 worden er meer winkels geopend dan gesloten en deze groei zet de snoepformule door in 2016 en 2017. General manager Maarten Steinkamp laat dit weten aan RetailWatching.

Steinkamp laat weten dat Jamin in de jaren vijftig en zestig een absolute piek doormaakte met ruim zeshonderd vestigingen. Dit aantal daalde in de jaren naar aantal van 85 vestigingen. “Vorig jaar is de ommekeer ingezet door niet alleen vijf winkels te sluiten, maar ook zeven nieuwe winkels te openen. Die groei gaan we vasthouden. Onlangs openden we onze eerste winkel op Schiphol en dit jaar komen er nog zeker drie winkels bij. Volgend jaar staan er een stuk of zeven op de rol”, aldus Steinkamp.

De snoepformule gaat onder meer op AA- of AAA-locaties in Amsterdam uitbreiden. Daarnaast is Jamin bezig met het restylen van de winkels. Steinkamp legt uit: Het schepsnoep ligt voortaan altijd voorin de winkel, in cilinders die tot het plafond reiken. Dat restylen kost een hoop geld, maar het levert substantieel meer omzet op.”

Jamin mikt ook de komende jaren op groei en zal volgens Steinkamp volgend jaar de honderd vestigingen weer bereiken.

Bent u geïnteresseerd in deze formule? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website